Een nieuwe hobby? Pak eindelijk die foto’s eens aan!
13 januari 2022 
4 min. leestijd

Een nieuwe hobby? Pak eindelijk die foto’s eens aan!

Ben je op zoek naar een leuke hobby? Nu we nog steeds thuiswerken, hebben we veel tijd over. Wat moet je met al deze extra tijd? Eindeloos Netflixen is ook niet alles. Een leuke hobby zou best van pas komen. Als je dan ook nog nuttig bezig bent, is dat helemaal mooi meegenomen.

Heb jij ook mappen vol foto’s op je computer staan? Vakantiefoto’s van jaren terug, foto’s van de kinderen, huisdieren, dagjes weg, noem maar op. Allemaal foto’s waar je ‘ooit’ nog iets mee wilt doen. Leuke fotoboeken maken van die geweldige vakanties, de foto’s van je kinderen uitzoeken en die ene prachtige foto laten printen voor op die kale muur.

Met je foto’s aan de slag gaan is een geweldige hobby. Je slaat twee vliegen in één klap. Je gaat eindelijk iets doen met die enorme berg foto’s en je kunt meteen de leuke momenten, vakantie en dagjes uit herbeleven. Wat wil je nog meer?

“Met fotobewerken als hobby, heb jij geen tijd meer om je te vervelen!”


Waarom foto’s bewerken als hobby?

Ok, je was al langer van plan om al die foto’s uit te zoeken, maar foto’s bewerken, waarom zou je dat doen? Foto’s bewerken kan echt een verslavend leuke hobby zijn. Zelfs van die foto’s die je anders weggegooid had, is iets schitterends te maken. Met de juiste bewerking maak je van een gewone foto een adembenemende plaat. Eentje die niet zou misstaan, in groot formaat aan de muur.

Je hoeft geen professionele fotograaf of super technisch te zijn om dit te kunnen. Iedereen kan foto’s bewerken. Heb jij ook vaak het gevoel dat het in het echt mooier was, als je naar je vakantiefoto’s kijkt? Dat klopt!

Als je bijvoorbeeld een schitterende zonsopkomst of zonsondergang wilt fotograferen, komt dit op de foto altijd minder mooi uit dan in het echt. Het menselijk oog is nu eenmaal vele malen beter dan de camerasensor, zelfs als je een dure camera gebruikt. In het echt zie je de warme kleuren en allerlei details. Helaas vind je dit niet meer terug op de foto. Tenzij je hem gaat bewerken.

Photoshop leren in lockdown

Leer photoshoppen

Wil je echt kunstwerken maken van jouw foto’s? Dan is Photoshop het programma voor jou. Wellicht heb je van dit programma gehoord of heb je het al gebruikt. Het kan even duren voor je handigheid krijgt in Photoshop. Het is niet voor niets het favoriete programma onder professionals. De opties zijn enorm uitgebreid. Geef vooral niet op, want ook jij kunt het onder de knie krijgen.

Ook al heb je nu misschien tijd genoeg, een beetje aanrommelen is ook niet leuk. Je wilt natuurlijk wel iets bereiken met je nieuwe hobby. Een cursus Photoshop helpt je snel op weg, zodat je meteen de mooiste beelden kunt gaan maken. Dat werkt motiverend!

Benieuwd of Photoshop iets voor jou is?

>>Download hier de GRATIS Photoshop beginners gids<<


In Photoshop kun je eindeloos creatief zijn. Niet alleen haal je het mooiste in je foto’s naar boven. Je kunt er ook complete fantasiewerelden mee creëren. Je kunt het zo gek maken als je wilt, jij bent tenslotte de kunstenaar. Begin je eenmaal aan het bewerken van een foto, dan vliegt de tijd voorbij.

Is deze hobby iets voor jou?

Foto’s bewerken in Photoshop kan overweldigend zijn in het begin. Waar moet je beginnen? Hoe werkt dit programma en waar stond die ene tool ook alweer…

Wil je echt verder komen met het bewerken van foto’s? Leer dan van mijn fouten, dan hoef jij ze niet meer te maken. Dat bespaart je veel tijd, energie en frustraties. En natuurlijk uren YouTube afstruinen, op zoek naar die ene tutorial die jou verder gaat helpen.

Ik help je sneller, beter en slimmer werken met Photoshop en leg je dit uit in heldere video’s, zodat je precies ziet wat ik doe. Binnen no-time kan jij ook je foto’s verbeteren, repareren, veranderen en compleet manipuleren. Volg de training op je eigen tijd en in je eigen tempo. Heb je vragen? Je kunt altijd rekenen op persoonlijke support.

Wil jij je foto’s bewerken als een Baas?

Begin vandaag nog met:

>>De Ultieme Photoshop Cursus<<

Over de schrijver
Ik ben Roy, bouwjaar 1979 en oprichter van de Pixel Unie. Ik ben gek op digitaal tekenen en foto's bewerken. Met de Pixel Unie ben ik op zoek naar de psychologie achter inspiratie en creativiteit. Een reis waarin ik je graag meenemen naar het ontdekken van creatief vermogen?
Reactie plaatsen

Heb je een vraag?

Wij ontvangen graag jouw vragen en/of suggesties.