Fotos digitaliseren

Heb je een stapel oude foto’s gevonden die je graag veilig wilt stellen? Je foto's overbrengen naar de digitale wereld is geen slecht idee. Je kunt digitale foto’s bewaren op je eigen computer of veilig opbergen in de cloud zoals Onedrive, Google drive of iCloud.

 Er zijn verschillende manieren om een fysieke foto's digitaal te krijgen. Ik geef je drie voorbeelden:

Een foto maken van je foto

Niet de beste methode, maar het is een optie als er geen andere mogelijkheden zijn. Als je een foto van je foto maakt met bijvoorbeeld je telefoon, bezit je een digitale versie van het origineel. 

Tips waar je op kunt letten als je een foto van een foto gaat maken: 

  • 1) Zorg dat je recht boven de foto de foto maakt. Je wilt geen foto vanuit een hoek nemen.
  • 2) Let op met flitsen. Als je flitst is de kans op overbelichting groot. Ook kan een foto glimmen tijdens het flitsen. 
  • 3) Let op je eigen schaduw. Zonde als je schaduw voor een deel op de foto te zien is.

Je foto’s inscannen

Als je een printer bezit die ook kan scannen, kan je foto’s eenvoudig digitaliseren door ze stuk voor stuk in te scannen. Hoe je dit kunt doen en waar je op kunt letten hebben we voor je opgeschreven in dit blog: 5 handige tips voor het scannen van foto's

Je foto’s laten inscannen

Als je geen printer bezit met een scanner, of je wilt het liever uitbesteden aan een bedrijf zijn de bekende ‘copy shops’ een optie. Dit zijn winkels die voor jou met geavanceerde machines foto’s kunnen digitaliseren. Je vindt in iedere grote stad heeft wel één of meer van zulke winkels.

Reactie plaatsen