Wat is een pixel?

Een pixel is een blokje dat alleen in het digitale bestaat. Je kunt het niet beetpakken. Je kunt het niet buiten op straat vinden. En het staat niet in je keukenkastje. Een pixel bestaat alleen digitaal en kunnen we alleen waarnemen via een display. We vinden pixels bijvoorbeeld in monitoren, mobiele telefoons, smartwatches en televisies. Een pixel is te omschrijven als een vierkant of een punt. Het gaat door het leven zonder een afmetingen en zijn enige functie is een het weergeven van een enkele kleur. Dat is alles wat één pixel doet.

Pixel = Picture en Element

De pixel is ontstaan in 1965 en bedacht door de heer Frederic C. Billingsley. Hij voegde twee Engelse woorden Picture en Element samen tot één woord. En zo ontstond de “Pixel”. Een enkele pixel op zichzelf stelt niets voor. Maar een groep pixels bij elkaar toont een afbeelding. Met resolutie kunnen we bepalen hoeveel pixels er in een beeld aanwezig zijn. De pixel aantallen kunnen met de hoge resoluties van tegenwoordig flink oplopen. Je moet dan denken in vele miljoenen. Om makkelijker te kunnen communiceren is de megapixel ontstaan.
Een pixel is een blokje zonder afmeting en toont slechts één kleur

Een pixel is een blokje zonder afmeting en toont slechts één kleur

Reactie plaatsen
gratis tips pdf photoshop

PDF met 7 Photoshop tips

Ben jij net met Photoshop gestart of misschien al jaren aan het ploeteren? Met deze 7 tips voor beginners wil ik je een duw in de goede richting geven! Deze tips deel ik met je in de PDF:
arrow_drop_up arrow_drop_down