Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe en valt onder de categorie ‘pixel bewerkers’. Met Photoshop is het mogelijk om afbeeldingen of foto’s te bewerken door pixels te bewerken, verwijderen of toe te voegen. Adobe Photoshop verscheen voor het eerst op de markt in februari 1990 en was op dat moment enkel beschikbaar voor Apple gebruikers.

Adobe Photoshop wordt door velen beschouwd als de industriestandaard voor drukwerk en dtp. Maar ook voor website ontwikkeling, concept art en digitaal tekenen.

Sinds 2013 is het alleen nog mogelijk om Adobe software, waaronder Adobe Photoshop, te huren. Dit wordt ook wel Adobe CC genoemd wat staat voor Adobe Creative Cloud. Adobe is gestopt met het verkopen van Adobe Suite (Adobe CS) als pakket of losse verkoop.

fotobewerkprogramma photoshopAdobe Photoshop in actie (Beeld uit onze Photoshop cursus)

Photoshop en Photoshop Elements

Photoshop is zeer uitgebreid qua functies. Het is mogelijk om foto’s te manipuleren, illustraties te maken en digitaal te schilderen door een geavanceerd brush programma en werken concept art artiesten voornamelijk in Adobe Photoshop. Voor wie geen interesse heeft en alle toeters en bellen is Adobe Photoshop Elements ontwikkeld. Dit programma is geen onderdeel van Adobe CC en aan te schaffen middels een eenmalige aankoop.