Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements is het kleine broertje van Photoshop en richt zich op de consument. Photoshop Elements is geen onderdeel van Adobe CC en is aan te schaffen met een eenmalige aankoop bij Adobe. Het kost in vergelijking dan ook maar een fractie van het Adobe CC pakket.

Het missen van veel functies

Het nadeel van Photoshop Elements is het missen van veel functies of, in het beste geval, uitgeklede functies die in Photoshop aanwezig zijn. Photoshop Elements biedt daar tegenover versimpelde menu’s, filters en effecten aan waardoor Photoshop Elements een stuk eenvoudiger is in gebruik. Door het missen van veel functies is Photoshop Elements ook niet al te groot en makkelijk te installeren.

Ingebouwde organizer is ideaal voor de thuisgebruiker

De twist die Photoshop Elements heel interessant maakt voor de thuisgebruiker is de ingebouwde organizer. Een handige functie waarmee grote hoeveelheden foto’s en afbeeldingen kunnen worden beheerd. Iets wat niet aanwezig is bij zijn grote broer Adobe Photoshop.

Als je meer uit je foto’s wilt halen zal je over moeten stappen naar Adobe Photoshop. Maar als je genoegen neemt met een minimale basis, met als bonus een tool voor het organiseren van je foto’s, is Adobe Elements een prima keuze.

null