Wat is Luminar?

Luminar is een fotobewerkingsprogramma gemaakt door Skylum. Het interessante aan Luminar is dat het ook te gebruiken is als een plug-in in Adobe Lightroom of Adobe Photoshop.

Waar Luminar het verschil met andere fotobewerkingsprogramma’s probeert te maken is een ingebouwde kunstmatige intelligentie (AI) die actief helpt tijdens het foto bewerken.

Zo kan AI Sky met een druk op de muisknop de lucht in een landschap veranderen. En met AI Skin doet Luminar al het retoucheer werk in een handomdraai.

Luminar is een fotobewerkingsprogramma dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie.Luminar is een fotobewerkingsprogramma dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie.

Naast de sterkte AI die Luminar toepast tijdens het foto bewerken, is de software aan te schaffen via een eenmalige aankoop en zit je niet vast aan een maandelijks abonnement.

Wat ook benoemd mag worden is dat Luminar een prima beheer functie heeft waarmee Luminar zich misschien wel tussen Adobe Lightroom en Photoshop positioneert.