Wat is de Eraser tool / gummetje?

De Eraser tool bestaat uit drie varianten:

  1. De Eraser Tool
  2. De Background Eraser Tool
  3. De Magic Eraser tool.

Wat doet de Eraser Tool in Photoshop

De Eraser Tool

De Eraser Tool (gummetje) lijkt op een brush (kwast) en verwijdert pixels in een layer (laag). Als pixels verwijderd worden is het gebied transparant. Dit is te herkennen aan een lichtgrijs vakjes patroon.

Als je de Eraser Tool hebt geselecteerd staan er een aantal opties tot je beschikking. Denk aan brush (zachte randen) of Pencil (harde randen).

Met de opacity regel je de hardheid van de eraser. Bij 100% opacity verwijder je de pixels compleet. Bij 50% opacity ontstaat er een semi transparantie. 

Via de Flow bepaal je hoe snel de Eraser reageert. Hoe lager dit ingesteld staat hoe langzamer de brush reageert. 

Background Eraser Tool

Met de Background Eraser Tool (achtergrond verwijderen) is het mogelijk om achtergronden in een afbeelding met enige kunstmatige intelligentie te verwijderen. 

Magic Eraser tool

De Magic Eraser Tool verwijderd alle kleuren binnen een bepaalde tolerantie. Deze tool lijkt op de Magic Wand tool alleen worden pixels meteen verwijderd. 

Opmerking: Met de Eraser Tool verwijder je pixels die je niet meer terug kunt halen. Een destructieve werkwijze waar je voorzichtig mee om moet gaan. In dit blog vertel ik meer over non-destructief werken.