Wat is Purge / leegmaken in Photoshop

Purge vind je in het menu onder Edit > Purge of Bewerken > Leegmaken. Purge is een gereedschap om traagheid problemen in Photoshop tijdelijk op te lossen. Het kan ook een oplossing zijn voor als je vast loopt tijdens het opslaan en je tegen "scratch-disk is vol" melding aanloopt. Pas wel op met Purge / Leegmaken. 

Met purge los je tijdelijk performance problemen op in Photoshop

Je kunt uit vier opties kiezen.

De eerste optie is het leegmaken van het clipboard. Als je bijvoorbeeld een grote foto hebt gekopieerd om in Photoshop te plakken, bewaard de computer deze informatie op de achtergrond. Dit kan ten koste gaan van performance.

De tweede optie is om alle histories / geschiedenis stappen te verwijderen. Dit betekend dat je alle Ctrl-Z stappen kwijtraakt die er tot dat moment aanwezig zijn. Dit geeft Photoshop weer even een verse hap lucht.

De derde optie is het leegmaken van de Video-cache. Het geheugen van de videokaart kan worden gebruikt om tijdelijk informatie te bewaren. 

De vierde optie is om drie de bovenstaande keuzes in één keer door te voeren. De histories / geschiedenistappen, het clipboard en de video-cache worden dan geleegd.

Reactie plaatsen