Wat is Slice / Segment

1. Selecteer de slice tool (segment) in de gereedschappen
  2. Klik en sleep over het gebied wat je uit wil snijden
  3. Photoshop creëert automatisch een slide en nummert deze
  4. Gebruik de slice select (segment selecteren) om het uitgesneden gebied te verplaatsen

De slice tool / Segment

De slice tool (Segment) vinden we aan de bovenkant van de gereedschappen in Photoshop. Er zijn twee versies waar je uit kunt kiezen. Met Slice (segment) kan je delen in een foto uitsnijden. Met de Slice select (Segment selecteren) kan je de uitgesneden delen selecteren.

Het slicen van afbeeldingen komt voornamelijk voor in webdesign. Het maakt het mogelijk om een afbeelding in delen op te breken.

Slice tool / segment in Photoshop