Hoe zet je auto recovery aan in Photoshop


Wat is er nog erger dan kiespijn, je teen stoten tegen een tafelpoot of op je vinger slaan tijdens timmeren? Inderdaad.. een crashende Photoshop en één uur werk verloren zien gaan.

En dit gebeurt nooit als je aan het rommelen bent en je toch al niet tevreden was. Het gebeurt altijd als je beste plaat ever op je scherm staat!

Gelukkig doet Photoshop elke 5 minuten een ‘Save Recovery’ op de achtergrond zodat je altijd maximaal maar 5 minuten terug in de tijd wordt teruggezet. Is dat even een meevaller, dacht ik nog.

Je voelt het vast al aankomen. Toen ik Photoshop opnieuw opstartte was er geen recovery file en kon ik overnieuw beginnen. Dag één uur woeste arbeid en dag humeur! De tekenpen die ik uit frustratie door de kamer gooide was ook niet zo handig.

Ik had iets piepkleins over het hoofd gezien en het is supersimpel om op te lossen. Het zijn maar drie klikjes en dat bespaart je veel verdriet!

Als je Photoshop bijwerkt naar een nieuwere versie kan het zijn dat je Preferences (instellingen) worden aangepast.

Vakjes die aangevinkt stonden kunnen na een update weer ‘uit’ staan. Let hier dus op als je bijwerkt!

Zo zorg je ervoor dat Photoshop iedere 5 minuten een Safe Recovery maakt:

Open Photoshop en ga naar Edit > Preferences > File Handling

Vink daar ‘Automaticlly Save Recovery Information’ aan en kies Every: 5 minutes


En ook als je Photoshop niet update, ZET HET AAN!!

Het is onbegrijpelijk dat Adobe dit niet standaard aan heeft staan voor de gebruiker. Misschien omdat het de performance zeer doet.

Ik lever graag iets aan performance in om een stuk veiliger te zijn tijdens het werken in een project.

Het is ook aan te raden (Note to myself) om vaker op CTRL (Command) + S te drukken zodat je tussendoor regelmatig je werk bewaart. Gewoon een tik van maken zoals je ook je telefoon pakt als je op de wc zit! 😂

Reactie plaatsen