Ogen als bitterballen!
28 september 2021 
2 min. leestijd

Ogen als bitterballen!

Mijn oudste dochter Rosalie zat zo stil mogelijk op het kleine houten krukje. Moeders stond achter haar het gereedschap klaar te maken. Twee scharen, een plantenspuit, een paar klemmetjes en een kam.

“Een klein stukje mam, niet teveel”. Zegt Rosalie met lichte paniek in haar stem als ze naar de grond staart.

“Een klein stukje. Blijf zo stil mogelijk zitten, dan komt alles goed.” Zegt mijn vrouw moederlijk terug.

Met de plantespuit maakt ze het haar nog iets natter en kamt rechte banen donker geworden haar naar beneden. Ze kijkt nog één keer goed wat ze moet doen, twijfelt nog even of het nat genoeg is en begint te knippen. Mijn vrouw is geen kapper. En dat weet Rosalie ook. Ze houd als een CIA agent die de president moet beschermen alles goed in de gaten.

De stukjes haar beginnen naar beneden te vallen en de ogen van Rosalie worden steeds groter. Ik zie haar de plukjes met wiskundige formules op afmeting berekenen. Toen ze de lange stukken haar voorbij zag komen veranderde haar ogen tot formaat bitterbal.

MAM!!!  🙈

Ongemerkt koppel ik dit soort leuke situaties op een één of andere manier direct met mijn werk en zie ik allerlei raakvlakken. Zo spelen wij beeldenmakers ook wel eens kappertje in een programma Photoshop.

En ja, daar knippen we soms ook iets teveel weg en kan eraf letterlijk eraf zijn. Als je spijt krijgt over gemaakte afknip keuzes zit je mooi met de gebakken haren. En dat oor dat je per ongeluk weg hebt geknipt kan Photoshop niet magisch terugtoveren.

Daar kan ik over meepraten. De vele extra uren werken, soms ook in avonden en weekenden omdat er een deadline was, kan ik me nog herinneren als gisteren.

Een paar jaar geleden was er voor mij een keerpunt ontstaan omdat ik me ergerde aan mijn manier van werken. Ik ben gaan onderzoeken hoe ik zo slim en effectief mogelijk in Photoshop te werk kan gaan. Ik heb er een sport van gemaakt om zo weinig mogelijk lagen te gebruiken en dat ik alles met een paar muisklikken aan kan passen..

Deze werkhouding in Photoshop heb ik verfijnd en verbeterd. Een proces dat nog steeds bezig is. Mijn fotobewerkingen zijn sneller klaar, zien er beter uit en kan ik alles met een paar klikken veranderen!

Wil je dit ook onder de knie krijgen? Bekijk dan wat ik voor jou kan betekenen en hoe ik mijn passie en liefde voor Photoshop kan overbrengen. Ik laat je zien hoe je wel haar uit kunt knippen en hoe oren op magische wijze weer terug groeien alsof ze nooit weg waren geweest.

Ik noem mijn cursus ‘Photoshoppen als een BAAS!’ en is het mijn missie om jou op een leuke manier door Photoshop heen te helpen. Loop je toch nog ergens vast help ik je hoogst persoonlijk verder!

Alles staat al voor je klaar en je kunt direct beginnen.

https://pixelunie.nl/photoshop-cursus

Over de schrijver
Ik ben Roy, bouwjaar 1979 en oprichter van de Pixel Unie. Ik ben gek op digitaal tekenen en foto's bewerken. Met de Pixel Unie ben ik op zoek naar de psychologie achter inspiratie en creativiteit. Een reis waarin ik je graag meenemen naar het ontdekken van creatief vermogen?
Reactie plaatsen

Heb je een vraag?

Wij ontvangen graag jouw vragen en/of suggesties.