Fotobewerking

Alles over fotobewerken

Fotobewerken is in het digitale tijdperk niet meer weg te denken en verander je met een paar muisklikken iedere foto. Vroeger ging dat wel anders.

Stoeien met negatieven, verschillende folies en chemicaliën in een donkere kamer. Als je het aan mij vraagt waren fotobewerkers van toen niet alleen professionals maar in zekere zin kunstenaars!

De moderne fotobeweker komt voor veel uitdagingen te staan. En dat begint al met de computer waar je mee werkt. Ben je mobiel en afhankelijk van een laptop of tablet? Of werk je met een desktop die op of onder je bureau staat.

En wat dacht je van de software. Ik werk met Photoshop omdat dit hét fotoprogramma is dat algemeen wordt gebruikt in de grafische sector. En eerlijk is eerlijk, Photoshop is dan ook het meest veelzijdige product van alle fotobewerkprogramma’s.

Tip: Photoshop voor beginners ebook

Download gratis het e-book Photoshop voor beginners. Dit e-book bevat zeven praktische tips met alles wat je moet weten om goed te starten in Photoshop.

Hoe beter je start in Photoshop hoe leuker fotobewerken is. En als je slim leert Photoshoppen zal je merken dat je ook minder destructief foto bewerkt.

Dit leer ik je ook in onze uitgebreide Photoshop cursus voor beginners.

 

Naast Photoshop zijn er ook tientallen andere programma’s waar je mee kunt foto bewerken. Denk aan Affinity Photo, GIMP of Luminar.

Meer tips over foto bewerken vindt je natuurlijk in onze blogs vol nuttige en praktische informatie!

Next Entries »