Nieuwsgierig wie er achter de PU zit?

Roy / 41jaar / 3 kids / F1 / SpaceX / Netflix

pixelunie
leer photoshop met roy korpel

Waarom de Pixel Unie?

Als ik op staat te scheppen over mijn werk als professioneel illustrator en fotobewerker, is het me opgevallen dat mensen enthousiast reageren, en tegelijk zichzelf in de weg zitten. Reacties als “ik heb vroeger ook veel getekend”, “ik zit altijd zonder inspiratie” en “ik wil ook meer met fot bewerken doen” komen regelmatig voorbij. 


Als ik dan doorvraag waarom men niet meer tekent of nog niet in Photoshop is geklommen, is het antwoord meestal hetzelfde: "Geen tijd. Waar moet ik beginnen? Wat heb ik nodig? Ik mis altijd inspiratie. Ik weet niet hoe het werkt.


Ik wil jou enthousiasmeren om de eerste stap te zetten. Wat het ook is. Neem actie, begin vandaag. Ik sta naast je en neem je mee! Met een doordacht stappenplan, hoge kwaliteit video’s en mijn praatstoel, deel ik alles wat ik weet. Een win/win situatie! 

Aan welke projecten heb je gewerkt?

In de afgelopen tien jaar heb ik voor bedrijven, non-profit organisaties en gemeentes als professioneel fotobewerker en illustrator veel artwork mogen maken. Daarnaast maakte ik ook veel artwork in mijn vrijetijd aan de hand van mijn eigen creatieve ingevingen.
Artwork voor Bingel leerjaar 2 van Roy Korpel

Illustraties voor Bingel

Zo heb ik voor “Bingel” in België veel illustraties mogen maken. Mocht je Bingel niet kennen, ruim 250.000 Belgische basisschoolleerlingen werken er dagelijks mee. Ook in Nederland wordt er steeds meer gewerkt met Bingel. Als jouw kind ook met Bingel werkt is de kans groot dat ze mijn tekenwerk voorbij zien komen 😁
illustraties voor eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Bijna iedereen is wel bekend met het programma ‘Eigen huis en Tuin'. Voor dat programma heb ik meerdere seizoenen de illustraties mogen verzorgen. Als je dat programma af en toe kijkt heb je mijn tekenwerk ongetwijfeld   gezien.
100 jaar verlaten Nederland

100 jaar verlaten Nederland

Zware fotobewerkingen zijn natuurlijk voor mij als fotobewerker een echte uitdaging. Waar ik graag mee pronk zijn mijn ‘100 jaar verlaten Nederland’ beelden.

Met het idee dat iedereen meteen en direct weg moet, hoe zou het er dan 100 jaar later uitzien? Met dit in gedachten ben ik bekende Nederlandse landschappen gaan bewerken. Met een kleine mini viral als gevolg.

Making off "100 jaar verlaten Eindhoven"

photoshop foto manipulatie met roy korpel

"Winners Never Quit - Quitters Never Win"

- Vince Lombardi -

draakje en zijn vriendje

Op welk beeld ben ik het trotst?

Als er één beeld is dat mijn leven heeft veranderd, is het “draakje en zijn vriendje”. Het was mijn inzending voor een internationale tekenwedstrijd bij de Gnomon Workshop. Ik heb er de 2e prijs mee gewonnen. 

Los dat het leuk was om iets te winnen, heeft de illustratie mijn hart veroverd. En het was de eerste heipaal die ik in de grond tikte als zelfstandig illustrator. 

Mijn favouriete Youtube video

We hebben allemaal wel een dag dat je liever was blijven liggen. Als ik me zo voel, check ik altijd deze video.

De eerste hordes gaan verkeerd, dan denkt hij.. f*ck it.. ik ga nu gewoon rechtdoor. Dan struikelt hij en vervolgd zijn weg in een andere baan. Het is gewoon briljant om te zien dat er zoveel mis kan gaan in zo weinig tijd. 

🤣😱

Mijn helden: Space X

Van kleins af aan ben ik breed geïnteresseerd in de ruimtevaart. Mijn eerste werkstuk ging over “het universum” en sinds dien ben ik er wekelijks wel mee bezig. Ik herinner me de kwartjes die ik bij me had voor een warm bekertjes chocomelk in de bibliotheek. Ik bladerde daar uren door de boeken over sterren, zwarte gaten, de oerknal en planeten. De laatste jaren ben ik een fan geworden van SpaceX. Niet alleen doen ze toffe dingen, ze doen dit ook nog eens mooi. 


Ik blijf dan ook gerust (tot ergernis van mijn vrouw) tot 01:30 op om live een lancering te kijken. Als ik een favoriete video mag delen is het synchroon landen van de drie Falcon 9 booster rakketten op stip mijn nummer 1. 


De prestatie staat voor mij synoniem voor ‘menselijke awesomeness’!! 💪


Ik hoop ooit eens een raket lancering in het echt mee te mogen maken. Vooral het geluid dat met geweld je tegemoet komt, moet indrukwekkend zijn.

movienight

Wat is naast je werk belangrijk?

Noem mij maar een huismus, maar ik geniet ervan om op zaterdagavond lekker met het hele gezin onderuit op de bank te hangen en een film, serie of tv-show te kijken onder het genot van een hapje en drankje.

Er komt een moment dat zij zich hier te oud voor gaan vinden, maar diep van binnen hoop ik dat dit moment nooit komt 😉.

sterren kijken

Wat is naast je werk belangrijk?

Als het donker is kijk ik graag naar de sterren. Helaas bied de hemel in Schiedam door lichtvervuiling ons niet zo veel moois. Maar op mijn vakanties naar Frankrijk heb ik uren naar boven mogen turen. Heerlijk! 

kapsalon

Maak me s'nachts wakker voor..

En als we dan toch openhartig zijn; zo eens in de tijd gun ik mijzelf een enorme calorieënbom met een kapsalon met extra knoflooksaus.

Dit ben ik ook....

Roy Korpel illustraties

Benieuwd naar mijn werk?

Lievespulletjes

Mijn tekenwerk voor aan de muur!
Photoshop cursus

Mag ik je leren Photoshoppen?

Ik sta 100% garant voor deze Photoshop cursus. De cursus bevat mijn allerbeste technieken die ik al jaren lang dagelijks toepas als professioneel foto bewerker. Ik weet zeker dat wanneer jij ze toepast, jij dit resultaat ook behaalt