arrow_drop_up arrow_drop_down
Leer fotoshop in het Nederlands

Photoshop voor beginners

De #1 applicatie voor foto bewerking,

retoucheren en digitaal tekenen

Begin direct


Leer fotoshop in het Nederlands

Photoshop voor beginners

De #1 applicatie voor foto bewerking,

retoucheren en digitaal tekenen

Begin direct
Ik leer je alles wat je moet weten als beginner in Photoshop

Waarom Photoshop?

Photoshop is een extreem uitgebreid programma dat elke dag door professionals in de creatieve industrie wordt gebruikt.

Met Photoshop verwijder je ongewenste objecten en details, verbeter je kleur, contrast, scherpte en verbeter je een foto zijn geheel. Je kan ook foto’s combineren, nieuwe beelden maken, composities creëren en collages bouwen. Photoshop wordt ook gebruikt voor het digitaal tekenwerk en is voorzien van een uitgebreid en realistisch kwastenprogramma.

Voor wie is de cursus?

Photoshop is hét vlaggenschip van Adobe. Als je wilt gaan werken als een professionele fotograaf, grafisch vormgever, illustrator of beeldbewerker, dan is deze cursus een perfect startpunt voor je droombaan!

Ook voor de fotograaf die Adobe Lightroom kan dromen, maar verdwaald in Photoshop, is de cursus een prima toevoeging.

Wil je voor de hobby met Photoshop werken? Dan is deze starterscursus de perfecte investering. Bewerk je vakantiefoto’s, repareer oude foto’s en verwijder ongewenste details.

In deze Photoshop cursus beginnen we bij de basis. Waar vinden we de gereedschappen, hoe werken layers en wat zijn filters. Daarna verkennen we complexere gereedschappen en technieken.

Voor wie is de cursus?

54 video lessen

12 hoofdstukken

Test je kennis met 8 interactieve quizzen

download oefenbestanden
Inclusief oefen bestanden en stockfoto's
photoshop forum
Op het forum ontmoet je andere deelnemers

Bijna iedere video is voorzien van downloadbare oefenbestanden zodat je mee kunt doen met de cursus. Door actief mee te doen met de cursus oefen je ook direct de verschillende sneltoetsen.

Test je opgedane kennis via een quiz aan het einde van een hoofdstuk. De quizzen zijn er niet om te testen of je wel geluisterd hebt, maar om jezelf te prikkelen of de stof is blijven hangen.

Photoshop trainer Roy Korpel

Leer het van een specialist

Roy is een professioneel digitaal tekenaar en fotobewerker die al vele jaren met Photoshop werkt.

Als digitaal artiest werkt hij voor bedrijven als Talpa, Blue Circle, 123Zing, Royal Haskoning, Van-In en verschillende gemeentes in Nederland & België. Roy heeft ook jaren voor het Tv-programma Eigen huis en tuin de illustraties verzorgd.

Zijn YouTube kanaal heeft 1,2+ miljoen video views verwerkt en telt meer dan 10.000 volgers en fans van over de hele wereld.

Dit is wat je in de Photoshop cursus gaat leren👇

1. Introductie en uitleg

2 lessen

2. Kennis vooraf

3 lessen

3. Introductie Photoshop

2 lessen

4. Alles over selecteren

10 lessen

5. De basis over layers

2 lessen

6. Slim werken

7 lessen

7. Blending modi

7 lessen

8. Alles over filters

5 lessen

9. Brushes

1 les

10. Overige tools

10 lessen

11. Live Photoshops

4 lessen

12. Bonus

1 les

Een aantal onderwerpen uitgelicht👇

leer selecteren in deze Photoshop cursus

Selecteren kan je leren

Er zijn in Photoshop verschillende gereedschappen beschikbaar om iets te kunnen selecteren. Deze gereedschappen hebben ieder zo hun eigen unieke manier van werken. In de Photoshop cursus onderzoeken we uitgebreid hoe de selectie gereedschappen in te zetten zijn. Zo ben je goed voorbereid op iedere uitknip uitdaging!

leer in de Photoshop cursus hoe je collages kunt maken

Maak prachtige foto collages

In deze Photoshop cursus leer je verschillende manieren om een fotocollage te maken. We lopen door 3 methodes heen die van elkaar verschillen maar hetzelfde resultaat behalen. Door collages te maken leer je hoe je afbeeldingen kunt koppelen aan vormen en hoe je pixels kunt verstoppen die je niet wilt zien.

Leer hoe je foto's laat poppen in Photoshop

Laat je foto's van het scherm knallen

Leer hoe je met filters en blending modi's zoals Multiply of Overlay, foto's van het scherm kan laten spatten! En ook hier geldt weer de rode lijn in de Photoshop cursus: non-destructief. Speel met zwart wit, felle kleuren of misschien juist alles wat matter. Ben je achteraf toch niet tevreden? Door jouw slimme werkwijzen is het zo aangepast! 

in de photoshop cursus praten we uitgebreid over maskers

Verstop pixels met maskers

Niets weggooien en iedere pixel bewaren en behouden zoals ze zijn. Oftewel, non-destructief te werk gaan is de rode lijn in mijn Photoshop cursus. Hoe haal je dan pixels weg die je niet meer wilt zien? Dat doen we met maskers. Maskers verstoppen alles wat we niet willen zien en daar zijn verschillende manieren voor. Master je maskers en geen pixel gaat meer verloren!

photoshop cursus kijkje in de keuken

Kijk mee over de schouders

In een aantal video's kijk je 'live' mee over mijn schouders. Ik start met een aantal foto's en een plan van aanpak. Om de foto's goed met elkaar te mixen gebruik ik technieken die je leert in de Photoshop cursus. Je ziet hoe mijn proces verloopt van begin tot eind.

Naast de photoshop cursus vind je meer videos

Meer dan alleen een cursus

In de Photoshop cursus leer ik je de basis van Photoshop. Je leert de belangrijkste tools en hoe je ze moet toepassen. De rode lijn in mijn cursus is dat je achteraf alles kunt aanpassen. Oftewel non-destructief werken. Naast de Photoshop cursus krijg je ook toegang tot extra Photoshop video's waarin ik mijn processen met je deel via live commentaar. En deel ik Photoshop en PDF documenten die je verder kunnen helpen om Photoshop de baas te worden!

De complete Photoshop cursus voor nog geen 5 tientjes

Begin direct

Dit alles voor slechts 47 euro! 👇

Ik leer je alles wat je moet weten als beginner in Photoshop

Online Photoshop cursus

In onze online Photoshop cursus leer je de basis in Photoshop. Kennis die je als starter in Photoshop (ook als je nog zoekende bent in Photoshop) meteen naar een next level duwt. Je leert niet alleen waar je moet klikken en wat er dan gebeurt.


Je leert vooral hoe je slim te werk kunt gaan zodat jij altijd 'in control' bent en een aanpassing kunt maken zonder dat je  alles opnieuw kunt gaan doen. Je volgt de online Photoshop cursus in je eigen tempo en kijkt de video's waar en wanneer je wil.
extra photoshop videos

Extra Photoshop video's

Met de online Photoshop cursus voor beginners werken we aan je basis skills. Met ons extra Photoshop content gaan we een stap verder. In een aparte groep bespreken we niet de basisonderdelen meer maar gaan we juist iets dieper op de stof in. Denk aan leuke voorbeelden ter inspiratie waar we stap voor stap doorheen gaan, zodat jij het ook kunt maken. Of een time-lapse video (versneld in beeld) van een grotere fotobewerking voorzien van commentaar. Met onze extra video's maak je de sprong van beginner naar gevorderd!
photoshop forum

Photoshop Community

Met de Pixel Unie community bouwen we aan een creatief verbond. Een groep creatievelingen die dezelfde hobby's delen. In onze community kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van ons en andere leden die jou precies kunnen vertellen hoe zij hetgeen hebben gedaan waar jij op dat moment ook mee bezig bent.


Binnen het platform heeft iedereen een eigen profiel en kun je privé berichten sturen. De Pixel Unie Community is het ideale warme bad voor iedere foto bewerker!
Photoshop wedstrijd

Photoshop wedstrijden

Een online Photoshop cursus volgen is leuk. Je leert er ontzettend veel van en maak je grote sprongen in het begrijpen van Photoshop. Met ons extra video content voeg je daar nog een extra stap aan kennis toe. En met onze Photoshop challenges (wedstrijden) proberen we je uit te dagen om te maximaliseren!


Je past de kennis toe uit de online Photoshop cursus en extra Photoshop video's. En doe je mee aan een leuke challenge waar wat te winnen valt! Het is niet alleen leuk om jezelf uit te dagen. Het is ook leuk en inspirerend om te zien hoe anderen omgaan met een challenge!
leer fotoshoppen als een baas in onze online cursus voor beginners

Anderen die je al voor zijn gegaan👇

Deze cursus is een aanrader voor fotografen, beeldbewerkers en iedereen geïnteresseerd in het effectief bewerken van afbeeldingen. Duidelijke instructies en met veel kunde en plezier, gebracht door een zeer creatieve instructeur, motiveren iedere les. Zelfs na jaren ervaring in het werken in Photoshop heb ik zo ontzettend veel geleerd in deze cursus!
Remko over de Photoshop cursus
Remko
Leuke en gezellige video's en duidelijk uitgelegd. Ik ben een heleboel wijzer geworden. Bedankt Roy voor de leuke cursus! 🙌
photoshop cursus voor beginners
Yvonne
Wat een verfrissende manier van werken met Photoshop. Fijne stem om naar te luisteren. Ideaal dat je alles op je eigen tempo kan doorlopen en terug kijken. Aanrader!!!!
leon
Leon
Vandaag gelijk begonnen met heel veel enthousiasme. Ik kan niet stoppen met kijken vind het gewoon echt fantastisch en heel leuk het is nu al een verslaving. Dus ik denk dat ik binnenkort slaap te kort heb 😴
conny
Conny
Ik vind de cursus erg interessant en heb er al veel nieuwe dingen in geleerd wat ik niet wist
gwyneth
Gwyneth
kan niet wachten om meer uit m’n foto’s te halen. Word erg enthousiast van de filmpjes, begin nu te begrijpen waar alle opties en tools voor zijn. Heerlijke bezigheid!
rebecca
Rebecca
Photoshop cursus voor beginners
€ 47,-

Photoshop cursus

 • 1 jaar toegang tot de Photoshop cursus
 • Meer dan 54 video's in HD kwaliteit
 • Krijg les van Photoshop specialist Roy Korpel
 • Makkelijk en in een eigen tempo te volgen
 • 24/7 toegang tot jouw eigen leer omgeving
 • Leer non-destructief foto bewerken
 • Toegang tot de Photoshop Community voor al je vragen
 • Photoshop wedstrijden om je uit te dagen
 • Extra Photoshop video's om je te inspireren
 • Niet goed? Geld terug!
 • Einddoel: Photoshoppen als een baas!

Niet goed = geld terug

Ik sta 100% garant voor deze Photoshop cursus. De cursus bevat mijn allerbeste technieken die ik al jaren lang dagelijks toepas als professioneel foto bewerker. Ik weet zeker dat wanneer jij ze toepast, jij dit resultaat ook behaalt. Is de cursus niet wat je ervan had verwacht? Dan krijg je van mij binnen 14 dagen na de aankoop en schriftelijke opzegging, 100% van je investering retour, zonder opgaaf van reden. Je hoeft alleen maar even te mailen.

Veel gestelde vragen

Is de cursus in het Nederlands?

Ja, de cursus is geheel in het Nederlands. Wel gebruik ik de Engelse versie van Photoshop. Maar maak je geen zorgen, ik leg je alles uit en vertaal ik ook wat de Engelse woorden betekenen.

Voor wie is deze Photoshop cursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die beter wil worden in Photoshop.

Waarom werk je met een Engelse Photoshop?

Omdat het overgrote deel van de wereld met de Engels talige versie werkt. Het is handig dat je de tools, filters en namen in het menu leert zoals het grootste deel van de Photoshop community ze benoemd. Het geeft je een extra voordeel.

Zijn er verschillen tussen Photoshop op een Windows en Apple-machine?

De verschillen tussen de twee versies van Photoshop zijn minimaal. Het grootste verschil is dat je met Windows een ‘Control’ (Ctrl) toets gebruikt en met Apple een ‘Command’ toets. In de Photoshop cursus benoem ik de Windows én Apple sneltoetsen

Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden bent?

Als je binnen 14 dagen na aankoop niet tevreden bent krijg je zonder opgaaf van reden je geld retour. je hoeft me alleen maar een bericht te sturen.

Wat gebeurt er als mijn lidmaatschap afloopt?

Het lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd, tenzij jij anders aangeeft.