photoshop cursus gratis uitproberen

Online Photoshop cursus

  Pixel Unie cursus:  Photoshoppen als een BAAS!

  • Ga zelf aan de slag met Adobe Photoshop
  • Inclusief alle oefen & Photoshop bestanden
  • Onbeperkt toegang tot de Photoshop cursus
  • Onbeperkt support voor al je vragen
  • Premium voor extra content en inspiratie
Gratis proberen

Probeer het 3 dagen gratis. Meld je aan!

Photoshop basis cursus

€97

€67,-
Jaar abonnement
 • Handige kennis vooraf
 • Vogelvlucht door Photoshop
 • Sneltoetsen en navigeren
 • Diverse vormen van selecteren
 • De basis van lagen
 • Slimmer werken met lagen
 • Lagen met elkaar mengen (blending)
 • De basis van filters & effecten
 • Kwasten en penselen
 • Overige gereedschappen
 • Live Photoshop opnames
 • Bonus materiaal
 • Onbeperkt support
 • 3 dagen gratis proberen

Photoshop cursus Premium

€127,-
€97,-
Jaar abonnement
 • Alles uit de basis cursus
 • + Photoshop configureren
 • + Automatische PSD templates
 • + Diverse test en oefen documenten
 • + Extra Photoshop tips
 • + Extra community video's
 • + Extra Photoshop inspiratie video's
Bespaar tijd door slimmer te werken in Photoshop

Eigen tempo

Volg de cursus in je eigen tempo waar en wanner jij maar wilt.

Inclusief support

Snel en persoonlijk antwoord op al je Photoshop vragen!

100 procent garantie

Niet goed = geld terug

Niet tevreden over de cursus? Zonder vragen je geld terug.

photoshop cursus

Incl. oefenbestanden

Je krijgt toegang tot alle gebruikte foto's en oefenbestanden.

photoshop cursus quizz

Online live events

Join de live online events voor leden voor inspiratie en vragen.
members only

Besloten leden forum

Onbeperkt toegang tot de besloten Pixel Unie community

Photoshop is dé nr.1 van de wereld!

Photoshop is een extreem uitgebreid programma dat elke dag door professionals in de creatieve industrie wordt gebruikt. Met Photoshop verwijder je ongewenste objecten en details, verbeter je kleur, contrast, scherpte en verbeter je een foto in zijn geheel.

Je kan ook foto’s combineren, nieuwe beelden maken, composities creëren en collages bouwen. Photoshop wordt ook gebruikt voor digitaal tekenwerk en is voorzien van een uitgebreid en realistisch kwastenprogramma. Kortom: Photoshop is hét vlaggenschip op het gebied van foto bewerking!


Voor wie is de Photoshop cursus bedoeld?

Als je wilt gaan werken als een professionele fotograaf, grafisch vormgever, illustrator of beeldbewerker, dan is deze cursus een perfect startpunt voor je droombaan! Ook voor de fotograaf die Adobe Lightroom kan dromen, maar verdwaald in Photoshop, is de cursus een prima toevoeging.

Wil je voor de hobby met Photoshop werken? Dan is deze starterscursus de perfecte investering. Bewerk je vakantiefoto’s, repareer oude foto’s en verwijder ongewenste details. Het maakt niet uit of je geen fotograaf bent, je voor het eerst in Photoshop stapt, of dat je al jaren met het programma werkt.


Na het volgen van de cursus weet je precies hoe je:

 • Moet selecteren, knippen, bewegen, filters en maskers toepast.
 • Beelden kunt verbeteren, repareren, veranderen of manipuleren.
 • Sneller, beter en slimmer wilt werken met Photoshop. 
online photoshop cursus nederlands

Photoshop expert Roy Korpel

Professioneel fotobewerker & illustrator

16+ jaar ervaring met Photoshop

Start nu met de cursus

Zien is geloven!

Geen zin om alles te lezen? Laat mij het je vertellen met een video. Ik geef je een kijkje in de cursus en leg je alles uit wat je moet weten over deze Photoshop cursus! Klik op de video.

De flow in de cursus

  Na je aanmelding krijg je mijn complete training Photoshoppen als een BAAS! Het woord BAAS staat bewust in hoofdletters. De rode draad door mijn Photoshop cursus is dat je de baas bent over iedere pixel. Je bent volledig 'in control' en kunt nagenoeg alles met een paar muisklikken weer veranderen of aanpassen. Hieronder vindt je een overzicht wat je kan verwachten!

Handige kennis vooraf

Voordat we Photoshop instappen gaan we samen een aantal grafische termen doorlopen. Dit helpt enorm met het begrijpen van keuzes die je later in Photoshop moet maken, of tegen kan komen.Hoe je supersnel navigeert binnen Photoshop

Ontdek hoe de workspace (werkgebied) van Photoshop eruitziet en hoe je hier supersnel doorheen kunt navigeren. Waar zitten de tools, wat is een toolbar en hoe werken panelen. Ik ga je laten zien hoe je dit naar eigen hand kunt zetten. Verdwalen in Photoshop verleden tijd. 


veel ervaring in Photoshop

Werk slimmer, sneller en effectiever

Slim foto-bewerken is de rode lijn in mijn cursus. Ik ga je laten zien hoe jij de baas gaat zijn over iedere pixel op het beeldscherm. Door slim te werken met lagen zijn je Photoshop documenten kleiner, en makkelijker handelbaar. Bovendien zijn ze ook met met een paar muisklikken aan te passen. Daarom heef de cursus “Photoshoppen als een BAAS”. Jij bent in control!


Doordachte route en plan van aanpak

We gaan stap voor stap Photoshop als een puzzel in elkaar zetten. Met een goed doordacht plan gaan we van A naar B, zodat je straks precies weet hoe Photoshop werkt. Als je alles op je gemak in de juiste volgorde bekijkt heeft Photoshop voor jou geen enkel geheim meer.


werk snel en slim in photoshop

Onbeperkt toegang tot de cursus en community

Je hebt 24/7 toegang tot jouw eigen trainingsomgeving. Hierdoor kan je werken aan je skills waanneer het jou uitkomt. Via de online community kom je in contact met gelijkgestemden, die net als jij meer uit Photoshop willen halen. Daar kan je vragen stellen, met je werk pronken of om feedback vragen. De online community is een besloten omgeving en alleen toegankelijk voor members. 


Stel vragen en ik help je persoonlijk verder

Met mijn online Photoshop cursus krijg je direct toegang tot persoonlijke support. Als je vragen hebt over Photoshop, help ik je hoogst persoonlijk verder.


Photoshop cursus te volgen via computer, tablet en telefoon
photoshop cursus hoe werkt kleur

Je weet wat je doet

Je bezit alle kennis om snel naar de juiste locaties te kunnen navigeren. Je weet precies waarvoor het bedoeld is en waarom je daar bent. Jij hebt de volledige controle over elke fotobewerking.

Selecteren van lastige objecten is voor jou geen uitdaging meer. Jouw foto’s worden adembenemende blikvangers. Een schitterende collage maak jij in een handomdraai. Jij kent alle geheimen van maskers, filters en andere effecten.

Photoshop cursus kijk mee over mijn schouders

Snel en slimmer foto's bewerken

In Photoshop laat jij je creativiteit de vrije loop. Maar hoe doe je dat nu op een slimme manier. Wil jij de volledige controle over elke fotobewerking? Dat leer je in mijn online Photoshop cursus. Slim werken, zodat je altijd aanpassingen kunt doen zonder opnieuw te beginnen. Schep orde in de chaos van lagen, werk efficiënt en non-destructief.

Photoshop cursus verander kleur

Een baas in selecteren

Er zijn in Photoshop verschillende gereedschappen beschikbaar om iets te kunnen selecteren. Deze gereedschappen hebben ieder zo hun eigen unieke manier van werken. We gaat uitgebreid onderzoeken hoe de selectie gereedschappen in te zetten zijn. Zo ben je goed voorbereid op iedere uitknip uitdaging!
Ontdek hoe fotografen hun foto's van het scherm laten knallen met blendingmodi's

Je foto's laten 'poppen'

Jouw foto's gaan van het scherm spatten! Dit komt omdat je precies weet hoe je verschillende technieken op je lagen kunt manipuleren. Speel met zwart wit, felle kleuren of misschien juist alles wat matter. Ben je achteraf toch niet tevreden? Door jouw slimme werkwijzen is het zo aangepast! 
Ontdek verschillende foto collage routes in Photoshop

Maak prachtige foto collages

Ontdek verschillende slimme manieren om een fotocollage te maken. We lopen door 3 methodes heen die van elkaar verschillen maar hetzelfde resultaat behalen. Door collages te maken leer je hoe je afbeeldingen kunt koppelen aan vormen en hoe je pixels kunt verstoppen die je niet wilt zien.
Zet recht wat krom is in Photoshop

Geen geheimen meer!

De mogelijkheden met filters en effecten zijn eindeloos en maken je foto zoveel interessanter. We besteden hier ook best veel tijd aan. En omdat je slim foto's bewerkt kan je achteraf altijd weer een aanpassing maken. Met een paar muisklikken kun je de sfeer van je foto compleet veranderen. En jij weet precies hoe!

Kom in contact met mede cursisten en fotobewerkers op het photoshop forum

+ Pixel Unie Community!

Met de Pixel Unie community bouwen we aan een creatief verbond. Een groep creatieve geesten die dezelfde hobby's delen. In onze community kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van ons en andere leden die je precies kunnen vertellen hoe zij hetgeen hebben gedaan waar jij op dat moment ook mee bezig bent.
Start met de cursus
fotobewerken voor beginners

Upgrade je foto's van mooi naar prachtig!

Maak je foto's kleurrijker, scherper, zwart/wit, tof of gewoon onweerstaanbaar!

Reacties van cursisten:

Behapbare stapjes
Als echte beginner in Photoshop kon ik bij Pixel Unie uitstekend terecht. Met de juiste behapbare stapjes komt het werken met Photoshop langzaam binnen bereik. Daarnaast geeft het forum ook weer de mogelijkheid om met specifieke vragen de meer ervaren gebruikers te raadplegen.
Jan
Jan - Cursist
Aanrader!
Deze cursus is een aanrader voor fotografen, beeldbewerkers en iedereen geïnteresseerd in het effectief bewerken van afbeeldingen. Duidelijke instructies en met veel kunde en plezier, gebracht door een zeer creatieve instructeur, motiveren iedere les. Zelfs na jaren ervaring in het werken in Photoshop heb ik zo ontzettend veel geleerd in deze cursus!
Remko
Remco - Cursist
Enorm veel tijd bespaard
Deze cursus heeft me enorm veel tijd bespaard. Roy is een uitstekende en sympathieke docent! Ik heb enorm zitten klooien met PS voordat ik deze cursus deed. Maar ineens werd het me duidelijk en kreeg ik inzicht in het programma. PS heeft enorm veel mogelijkheden maar het is niet bepaald een gebruiksvriendelijk programma. Je moet echt even bij de hand worden genomen.
Andrea - cursist
Aanrader voor beginner en gevorderde
Dit is een prima fotoshop cursus voor fotografen en beeldbewerkers. Met heel veel duidelijke video's waar dan ook weer veel voorbeelden te downloaden zijn waar je zelf direct mee aan de slag kunt. Korte lijntje met cursusleider zo dat je snel verder kunt bij vragen Kortom een aanrader voor beginner en gevorderde.
Jan - cursist
Bedankt Roy!
Ik begin PS steeds meer te begrijpen. Met name de verschillende lagen en de mogelijkheden hiervan, worden mij steeds duidelijker. Mede dankzij de goede uitleg in de filmpjes van Roy 👍
Jolanda
Jolanda - cursist

Veel nieuwe dingen geleerd

Ik vind de cursus erg interessant en heb er al veel nieuwe dingen in geleerd wat ik niet wist
Gwyneth
Gwyneth - cursist
Best verslavend
Gelijk begonnen met heel veel enthousiasme. Ik kan niet stoppen met kijken vindt het gewoon echt fantastisch en heel leuk het is nu al een verslaving.
Connie - cursist

Fijne stem om naar te luisteren

Wat een verfrissende manier van werken met Photoshop. Fijne stem om naar te luisteren. Ideaal dat je alles op je eigen tempo kan doorlopen en terug kijken. Aanrader!!!!
Leon - cursist
Goede cursus!
Alles wordt duidelijk uitgelegd en door de handige filmpjes kan je zelf gemakkelijk meedoen. Handig voor nieuwe photoshoppers, maar ook een leerzame opfrisser voor ervaren photoshoppers!
Myrthe - cursist

Voortreffelijk

De Photoshop cursus is voortreffelijk ik zou hem iedereen aanraden. Als je er eenmaal mee begint kun je gewoon niet stoppen. Dus een top cursus en goede uitleg.
JD Sign productions - cursist

Photoshop is niet moeilijk!

Maar je kunt er wel verkeerd in werken. Ik laat je precies zien wat je wel en NIET moet doen!

leer photoshop met roy korpel

Hoi, ik ben Roy!

 • 16+jaar ervaring met het programma Adobe Photoshop
 • Ruim 10 jaar professioneel fotobewerker & illustrator
 • Klanten: Talpa, SBS, div. gemeentes, KPN, Bingel, Ubisoft, etc.
 • Bouwjaar 1979 en een trotse vader van drie kinderen
 • Hobby's: Tekenen, fanatiek F1 liefhebber & een passie voor astronomie
Start de cursus

Een greep uit mijn werk:

Basis cursus Photoshop Nederlands

Online Photoshop cursus

  • Ga zelf aan de slag met Adobe Photoshop
  • Inclusief alle oefen & Photoshop bestanden
  • Onbeperkt toegang tot de Photoshop cursus
  • Onbeperkt support voor al je vragen
  • Premium voor extra content en inspiratie
Gratis proberen

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik voor Photoshop kiezen?

Photoshop heeft veel voordelen:

- Veelzijdig en compleet programma.
- Goed te combineren met Lightroom.
- Het is de #1 applicatie voor beeld bewerking.
- Professioneel.
- Veel opties.
- Werken met lagen.
- Verwijderen van objecten / mensen / achtergronden.
- Foto's samenvoegen / veranderen / repareren.
- 100% vrijheid (geen presets zoals in Canva).
- Non destructief werken.

Voor wie is deze Photoshop cursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die beter wil worden in Photoshop.

Welke versie van Photoshop heb ik nodig?

Mee doen aan de cursus kan je met nagenoeg iedere Photoshop versie Uiteraard mis je in oudere versies van Photoshop zoals CS6 of lager verschillende functies. De beste ervaring zal je hebben als je werkt met Photoshop CC2019 en hoger.

Is de cursus in het Nederlands?

Ja, de cursus is geheel in het Nederlands. Wel gebruik ik de Engelse versie van Photoshop. Maar maak je geen zorgen, ik leg je alles uit en vertaal ik ook wat de Engelse woorden betekenen.

Waarom werk je met een Engelse Photoshop?

Omdat het overgrote deel van de wereld met de Engels talige versie werkt. Het is handig dat je de tools, filters en namen in het menu leert zoals het grootste deel van de Photoshop community ze benoemd. Het geeft je een extra voordeel.

Zijn er verschillen tussen Photoshop op een Windows en Apple-machine?

De verschillen tussen de twee versies van Photoshop zijn minimaal. Het grootste verschil is dat je met Windows een ‘Control’ (Ctrl) toets gebruikt en met Apple een ‘Command’ toets. In de Photoshop cursus benoem ik de Windows én Apple sneltoetsen

Kan ik vragen stellen als ik er niet uit kom?

Jazeker, ik sta voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ik deel mijn passie voor Photoshop graag met jou!

Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden bent?

Als je binnen 14 dagen na aankoop niet tevreden bent krijg je zonder opgaaf van reden je geld retour. je hoeft me alleen maar een bericht te sturen.